(06) 33 905 913 info@care-to-care.nl

Zonlicht, mojito’s en bezinning
De aanloop naar de zomervakantie is in mijn salon altijd een drukke bedoening. In de wetenschap dat je er in de stralende zomerzon niet aan ontkomt om toch eindelijk die lange broek uit te trekken, wordt het tijd om je lichaam zomerklaar te maken. Vrouwen én mannen melden zich voor het harsen van benen, bikinilijn, borst en rug. Ook de bodyscrub is populair, om de dode huidcellen stevig te verwijderen zodat de zonnestralen vrij spel hebben om een nieuwe tint te zetten. Wimpers worden geverfd, om ook zonder make up opduikend uit het frisse water sprankelend de wereld in te kunnen kijken. Over het algemeen merk je gewoon dat de mens in deze periode meer met zijn lijf bezig is en letterlijk uit de kleren gaat, in voorbereiding op het uit de kleren gaan.
De zomer heeft zich overigens nog niet van haar beste kant laten zien tot nu toe. De weergoden hebben weinig goeds met ons voor. Het water blijft uit de lucht vallen en de herfst lijkt dichterbij dan de zomer. Tijdens een boswandeling afgelopen weekend zag ik zelfs al weer de eerste paddenstoelen. Ook de natuur zelf laat zich wat dat betreft even beetnemen. Gelukkig hebben we als mens de mogelijkheid om onze omgeving zelf uit te kiezen. Over een paar dagen stap ik dan ook op het vliegtuig naar Ibiza, voor een broodnodige portie zon, licht, liefde, leven en bezinning. Vroeger was Ibiza de plek waar ‘iedereen die afweek’ vanuit Barcelona naar toe werd verbannen. Al eeuwenlang is Ibiza daarom de plaats waar hippies, heksen, homo’s en boeven werden weggezet, wat heeft geresulteerd in een uiterst tolerante plaats waar alles goed is en alles kan. Dit eiland is voor mij de ultieme plek om heerlijk bij te komen. In een boshuisje in het Noorden gaan we lekker afschakelen, bijkomen en rondzwieren. Ibiza is daarvoor bij uitstek geschikt. Met zijn tweeën piepkleine verlaten strandjes ontdekken, zalig dansen tot diep in de nacht, met een mojito in je handen luieren in de branding, hippiemarktjes afstruinen of de zonsondergang tegemoet trommelen. Alles is mogelijk en iedere dag is anders. Ik heb dan ook nauwelijks plannen gemaakt voor de komende week, we zien wel wat er op ons pad komt. Eén plannetje heb ik wel. Ik wil graag op zoek naar een verloren land. Tegenover de uiterste zuidpunt van Ibiza ligt in de zee de rotsformatie Es Vedra. Er wordt wel beweerd, dat Es Vedra het topje is van het verloren continent Atlantis. Op het vasteland van Ibiza zou een strandje liggen, dat over land heel moeilijk bereikbaar is maar zeer de moeite van het zoeken waard, omdat het meerdere verrassingen voor je in petto heeft. Es Vedra is so wie so een krachtige energieplaats en de derde magnetische krachtplek op aarde en dit zou bepalend zijn voor de sterke energie op Ibiza. Ik kan niet wachten om die geheimen te ontsluieren!
Ook na mijn vakantie blijf ik bezig met energie. Mijn Ayurvedische opleiding heb ik inmiddels afgerond, die cirkel is rond en mijn missie is geslaagd. Steeds meer klanten behandel ik al volgens dit eeuwenoude natuurlijke ritueel. Volgens de Ayurveda is ieder mens een unieke combinatie van de vijf elementen lucht, vuur, aarde, water en ether. Sommige elementen overheersen, terwijl anderen sterker aanwezig zouden mogen zijn. Tijdens een behandeling help ik je om met de speciale Ayurvedische producten van Utsukusy jouw balans te herstellen. Voor nu wens ik je een heerlijke zonnige zomer toe. En daarna ben je weer van harte welkom in mijn salon.

Liefs,
Ellen